Om meg

Om

MEG

Jeg driver ett lite oppdrett av Labrador Retriever hvor hovedfokuset er å avle frem friske og rasetypiske hunder. Hos meg bor alle hundene i sofaen og vi koser oss med det. Det er viktig for meg at hundene har det bra.

 

Alle hundene blir HD/AD røngtet, øyelyst og evt de DNA testene som trengs før de går i avl. Ingen hunder avlet hos meg vil kunne utvikle sykdommene HNPK, EIC eller PRA. Hunder som er bærere vil ikke kunne utvikle disse sykdommene.

 

Jeg deltar på utstillinger, går blodspor og trener litt retrieverjakt på fritiden. Mitt mål er å få mine hunder premiert i både blodspor, retrieverjakt og utstilling. Pr dags dato har jeg en hannhund som er N UCH SE U(U)CH, ei tispe som har fått ett cert og en pensjonist med VG.  Alle tre har bestått kvalifiseringsprøven og kan nå delta i bk.

 

Et godt eksteriør er også svært viktig for hundens velferd og helse, og selv om ikke alle hunder brukes til praktisk jakt i dag er det viktig å ta hensyn til rasens standard. Førerorientert, myk, vennlig, sosial, vannglad og særs aktiv er noen av de uttrykkene som beskriver rasen godt. Labradoren er en vannapporterende hund som karakteriseres av sin gode dobbeltpels, svømmehud og oterhale, noe som er viktig å opprettholde.

 

Jeg følger NKKs etiske grunnregler for avl og oppdrett, samt Retrieverklubbens egne avlskrav for rasen.